Kistelek

Intézmény bemutatása

Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kisteleki Tagintézménye

Cím: 6760, Kistelek, Ifjúság tér 4.

Telefon: +36 (62) 257- 621

E-mail cím: csmpsz.kistelek@gmail.com / ped.szakszolg.kistelek@gmail.com

Honlap: www.csmpsz.hu

Facebook

Tagintézmény igazgató: Székesiné Huszka Katalin

Tagintézmény igazgatói fogadó óra: péntek: 10.00-11.00

Az intézmény ellátási körzetébe tartozó települések: Kistelek, Balástya, Pusztaszer, Baks, Ópusztaszer, Csengele

Nyitva tartás, az ügyintézés

Az intézmény nyitvatartási ideje hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.30,

Pénteken 8.00-14.00

Szolgáltatási körébe tartozó foglalkozások megtartására hétfőtől-péntekig: 8:00-18:00 között lehetőséget nyújtanak, az egyéni órarend szerint

Intézményünkről

Annak érdekében alakultunk, hogy a lehető legközelebb vigyük a szolgáltatást a gyermekekhez, szüleikhez, pedagógusokhoz. A nevelési – tanítási- oktatási folyamat szolgálatában állunk és segítünk a pedagógusoknak a gyermekek személyiségének alaposabb megismerésében, kibontakoztatásában, alkalmazkodóképességének növelésében. Segítünk a szülőknek is a gyermek problémáinak megértésében, szülői hatékonyságuk növelésében. Mindezt természetesen a gyermekekért.

Küldetésünk

Igényes, alapos szakmai munkánkkal, felkészültségünkkel, nyitottságunkkal, a gyermekeket tiszteletben tartó és elfogadó magatartásunkkal kiegyensúlyozott, nyugodt gyermekek nevelésére törekszünk, akik a terápiát követően is megállják a helyüket.

Szakmai alapelveink, céljaink

Igyekszünk minden hozzánk forduló számára a legmegfelelőbb segítő ellátást megtalálni, sokoldalú állapot-megismerést követően tervezzük meg a terápiás beavatkozást, melyek eredményességét folyamatosan követjük, állandó visszajelzést kérünk a szülőktől, pedagógusoktól.

Kapcsolattartásunk az érintett intézményekkel

Fontos feltétele hatékony működésünknek, hogy a különböző intézményekkel összehangoltan, feladatainkat egyeztetve dolgozunk. Az együttműködés alapelve egymás szakmai kompetenciájának és önállóságának tiszteletben tartása mellett a kölcsönös segítség kialakítása a szakmai etikai előírások betartásával.

Kapcsolattartás az intézmények pedagógusaival

A családok segítése mellett kollégáink az óvodákban/iskolában dolgozó pedagógusok részére is konzultációs lehetőséget biztosítanak. Alkalmanként részt veszünk nevelési értekezleteken, gyakran tematikus előadást kérnek tőlünk, továbbképzések, szakmai rendezvények részesei vagyunk. Igény szerint szülői értekezletek megtartását is vállaljuk. Kollégáink nemcsak egy-egy gyermek gondjainak megoldásában segítenek, de egy osztály közösségépítési feladataiban is szerepet vállalnak. Vállaljuk a csoportfejlődés folyamatát segítő csoportfoglalkozások, osztályfőnöki órák megtartását.

A szülőkkel való kapcsolattartás

A gyermek szülőjének tájékoztatása céljából, szülői értekezletet, valamint fogadóórát tartunk. A szülői értekezletek időpontjáról a szülőt időben és írásban tájékoztatjuk. A fogadóórát a szülő úgy veheti igénybe, ha előre időpontot egyeztet az érintett szakemberrel. Évente nyílt napokat is szervezünk, amelyen a szülő és a hozzátartozó is részt vehet. A korai fejlesztésben részesülő gyermekek esetében, a szülő is részt vesz a fejlesztő foglalkozásokon.