SZIN-PATETIKA (Szeged)

 

Szín-Patetika

Bemutatkozás

Kis csapatunk, az önismeretünk fejlesztésére, magunk megismerésére, képességeink megismerésére, fejlesztésére szövetkezett. Sokszínűek vagyunk, van akinek a hangja gyönyörű és tud vele bánni, van akinek a keze által születnek izgalmas dolgok. Van aki másokat szeret vezetni és van aki fél megmutatni magát és tehetségét. Van aki szeret olvasni, van aki beszélni, vicceskedni szeret. Van akinek a fegyver is lehet műalkotás, van aki virágokra esküszik.

Érzéseink is végtelen színárnyalatban örvénylenek, még ha beszélni róluk sokszor nehéz. Alapjaiban azért sok a közös bennünk. Örülünk magunk és mások sikerének, különösen amikor a siker mögött nem csak tehetség, hanem erőfeszítés is van. Undort érzünk legtöbben, ha olyan emberrel hoz össze a sors, aki önként elhagyja emberi méltóságát. Szomorúak vagyunk, ha igazságtalanul bántanak bennünket, vagy másokat, vagy ha emberi kapcsolataink nem a szívünk vágya szerint alakul. Meglepődünk, ha rég vágyott dolog vagy esemény, amiről már egy kicsit le is mondtunk, mégis miénk lesz vagy megtörténik. Félünk a megszégyenüléstől, félünk azoktól az emberektől, akiknek hatalma van felettünk és ezt a hatalmat ellenünk használják. Félünk egy kicsit a jövőtől, mert azt mindannyian tapasztaljuk, hogy a világ körülöttünk szédítő ütemben változik, nehéz hozzá alkalmazkodni. És dühösek vagyunk, ha valami nem úgy sikerül, ahogy magunktól elvártuk volna, vagy ha mások gördítenek felesleges akadályt erőfeszítéseink elé. És a legfontosabb, hogy tudunk nevetni még magunkon is.

Sokszínűek vagyunk, de céljaink most egybe fonódnak. Segíteni szeretnénk egymást, és várjuk, hogy társaink segítsenek nekünk.