Szentes

Intézmény bemutatása

Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye

Cím: 6600, Szentes, Jövendő u. 6. (Ambulancia)

Telefonszám: 63/560-108, 63/560-109

E-mail cím: csmpsz.szentes@gmail.com

Honlap: www.csmpsz.hu

Facebook: Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye

Tagintézmény-igazgató: Gurdon Helga

Az intézmény ellátási körzetébe tartozó települések: Szentes, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Nagymágocs, Nagytőke, Szegvár

Az Intézmény bemutatása

Intézményünk jogelődje, a szentesi Pedagógiai Szakszolgálat 1993-ban jött létre a Családsegítő Központ keretein belül. 2005-ben nagy fordulat állt be Intézményünk életében: ekkor váltak a szolgáltatásaink kistérségi szintűvé, vagyis ekkor szerveztük meg a községekben, falvakban élő gyerekek kinti ellátását. 2010-ben a nevelési tanácsadás mellett már óvoda- és iskolapszichológus, utazó gyógypedagógus, logopédus, pályaválasztási szakember kereste fel rendszeresen a mintegy 29 kistérségi óvodát és iskolát.

2013 szeptember elsején intézményünk beolvadt a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat intézményébe, és megtörtént a megyei szintű szakmai egységesítés. Új feladatokat vállaltunk fel: megindult a korai fejlesztés és gondozás, a szakértői vizsgálatok, a konduktív ellátás, a tehetség-gondozás, valamint a gyógytestnevelés szolgáltatásunk is elérhetővé vált a falvakban, községekben.

A múltban és jelenben is az a cél vezérelt és vezérel minket, hogy a környékbeli gyerekeknek a lehető legtöbb segítséget és támogatást tudjuk nyújtani. A legfontosabb számunkra, hogy minden gyerek megkapja az állapotának megfelelő fejlesztést, gondozást; ebben a mi szerepünk nemcsak az, hogy magát az ellátást nyújtsuk, hanem a pedagógusok és szülők tanácsadását, támogatását is kiemelt helyen kezeljük.

Fontosnak tartjuk a preventív szemléletet: minél hamarabb derítsük fel a problémát, vegyük a gyermeket gondozásba! Az időben elkezdett terápia gyorsabb és hatékonyabb, hatása mélyrehatóbb! Annak érdekében, hogy a gyermekek minél hamarabb eljussanak hozzánk, igyekszünk a szociális és egészségügyi szakemberekkel naprakész, jó kapcsolatot fenntartani.