Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

0
0
0
s2sdefault

Most Megmutatom Magam Fesztivál

2018. május 22.

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye idén harmadik alkalommal, az EFOP-3.1.6. pályázati forrásából rendezte meg a Fesztivált. A Fesztivál célja az volt, hogy a Szakszolgálat gondozásában álló gyerekek -akik pszichológiai, logopédiai, fejlesztő pedagógiai vagy gyógytestnevelés ellátásban részesülnek – kapjanak egy lehetőséget arra, hogy megmutathassák a környezetüknek, hogy ők is tehetségesek valamely területen. Célcsoportunk volt továbbá a nevelési-oktatási intézményekben integráltan tanuló SNI és BTMN gyerekek, akiknek különösen szükségük van arra, hogy önbizalmukat íly módon erősíteni tudjuk.

 

A rendezvényünkhöz kapcsolódott egy rajzpályázat is, melynek témája „Mi leszek, ha nagy leszek?”. A pályázatra 65 rajz érkezett, melyeket a Fesztivál idején kiállítottunk a helyszínen. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezzel a lehetőséggel is éltek óvodások, általános- és középiskolások egyaránt. A rajzok arról árulkodtak, hogy a fejlesztésre járó gyerekek jövőképe pozitív, igen széleskörű, lehetőségeiket nem érzik behatároltnak – vagyis úgy érzik, hogy hátrányaikat jól tudják majd kompenzálni a jövőben!

Idei rendezvényünkön mintegy 80 gyermek lépett fel, az óvodától a középiskoláig, énekes, zenés, táncos, verses egyéni és csoportos produkciókkal. Ismét átélhettük azt az érzést, amiért az egész programot életre hívtuk: a fellépő gyerekek büszkén mosolyogtak, átélhették azt, hogy ők vannak a középpontban, hogy őket ünnepli a közönség! Támogatóinknak köszönhetően bőkezű ajándékban részesülhettek és hazavihették (sok esetben) életük első oklevelét!

A program részeként szerettük volna Mi is megmutatni magunkat a járás lakóinak, ezért minden szakterület információkkal, tájékoztató füzetekkel várta az érdeklődőket.

Köszönjük a fellépő gyerekeknek és felkészítő pedagógusaiknak, a szülőknek és támogatóinknak, hogy részesei lehettünk ennek az élménynek!

Gurdonné Kovács Helga

tagintézmény-igazgató

 

A Szentesi Mozaik cikke