Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

0
0
0
s2sdefault

Alkotó gyerekek ünnepe

Járási rajzverseny sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási nehézséggel küzdő tanulók számára (2018. május 10. )

A Mórahalmi Járás községeiből és Mórahalom városából érkeztek szakszolgálatunkhoz kis vendégeink. A május hónap már hetedik éve jelenti számunkra azt, hogy megtartjuk a járási rajzverseny díjkiosztóját és gálaműsorát. Több, mint 200 pályamunka érkezett Ásotthalom, Bordány, Csólyospálos, Forráskút, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés, Zákányszék, Zsombó és Mórahalom általános iskolásaitól. A gyerekek évek óta nagyon kedvelik ezt a pályázatot. Minden évben egy tavaszi tematikájú verses mesét kell illusztrálniuk, tetszőleges képzőművészeti technikát választva. A beérkező munkákat idén már tízfős zsűri bírálta, nagyon szoros volt a verseny, ám a szebbnél szebb képek esetén is nagyon fontos az igazságosság. Közhírré tettük a győzteseket és a szokásoknak megfelelően minden résztvevőt meghívtunk az Aranyszöm Rendezvényházba a díjkiosztó gálaműsorra.

Ilyenkor három házigazda is köszönti a megjelenteket: Mórahalom város, a Szegedi Tankerületi Központ, illetve a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat képviselői fogadták az érkezőket. Az alkotásokból nyílt kiállítás megtekintése után megkezdődött az ünnepélyes eredményhidetés. A forráskúti Cinke Citera Zenekar (Kis Csillag Anna vezetésével), a kisteleki PRO-Art Táncstúdió és Riesing József bűvész káprázatos produkcióinak tapsolhatott a 140 megjelent vendég.

Gratulálunk a 88 díjazott gyermeknek és felkészítőiknek!

Köszönetet mondunk támogatóinknak:

Mórahalom Város Önkormányzata

Szegedi Tankerületi Központ

Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Pro-Art Táncstúdió- Kistelek

Cinke Citera Zenekar

Helyi vállalkozók

A bűvész produkciója és a gyerekek vendéglátása az EFOP-3.1.6-16-2017-00020 pályázati program finanszírozásával valósult meg.