Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

0
0
0
s2sdefault

Erasmus+ támogatással Izlandon

Százméteres vízesések, sziklák, moha lepte táj, lávamezők, gejzírek, bálnák, vulkanikus képződmények. Ez mind Izland, de én mégsem ezért utaztam ebbe a csodálatos országba. Magyarországról ketten tudtunk részt venni az ott megrendezett The Sound of Music IV. képzésen. Bár az országból szinte semmit sem láttam, mégis hihetetlen élményekkel, felkavart érzésekkel tértem haza Magyarországra.

Szállásunk a Laugarvatnben található Héraðsskólinn Boutique Hostelben volt, ami tökéletesen illett az egy hét hangulatához. Hihetetlen érzés volt, hogy az egy hét alatt szinte más embert nem is láttunk, annyira kicsi falu volt a hegyek között.

Ha röviden szeretném összefoglalni, hogy mi is az a The Sound of Music, akkor annyit mondanék, hogy egy olyan dolog, amit minden ember részére kötelezővé tennék. 24-en voltunk résztvevők, a munkánkat 3 spanyol származású facilitátor irányította. Az egy hetet nagyon logikusan építették fel, segítve a szoros csoportkohézió kialakulását, a személyek ellazulását. Megismerhettük, hogy hogyan lehet felhasználni a zenét nem formális oktatási keretek között, hogyan tud a zene hatni az érzelmekre, mi mindent lehet kifejezni a zenével, hogyan segíthetjük vele a társadalmi beilleszkedést, egymás elfogadását.  Lehetőségünk volt elmondani a reflexióinkat a Reflection Group ideje alatt, és az észrevételeink alapján módosították a következő nap menetét, teljes mértékben alkalmazkodva a társaság igényeihez.

A legérdekesebb élménynek a Deep Dance foglalkozást tartottam, amikor 1,5 órán keresztül kellett bekötött szemmel táncolnunk, és átélnünk az energia áramlásának 5 szakaszát. Azt hiszem, hogy ez egy örökre megmaradó tapasztalás számomra.

Miközben írom a beszámolót, nézegetem a képeket… Sosem lehetek elég hálás, amiért átélhettem ezt a hetet, amiért megismerhettem ezeket a fantasztikus embereket.

Mit viszek magammal az egy hét után? Új barátokat, rengeteg lehetőséget, ötleteket, energiát és motivációt, hogy itthon is alkalmazzam a tanultakat, jó kedvet, szeretetet, és zenét… Sok-sok zenét.

Mindenkinek ajánlom, hogy jelentkezzen, mert nem fogja megbánni!

Erdei Flóra

         Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
     Szegedi Tagintézménye